Mimo kapryśnej pogody w czwartek 25 października 2018 przez całe popołudnie nad cieszyńskim Rynkiem unosił się zapach placków ziemniaczanych, smażonych przez podopiecznych Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Koło w Cieszynie. Dla nich kulinarne wydarzenie jest świetną okazją do zaprezentowania mieszkańcom naszego regionu swoich umiejętności i samodzielności, mimo pewnych ograniczeń.|n|170 kg ziemniaków, 8 kg cebuli i 40 kg wyrzosków, przygotowanie z takiej ilości produktów tak wyśmienitej potrawy było dla członków Koła i podopiecznych nie lada wyzwaniem. Cykliczna akcja „My som stela, zimnioków momy wiela” już na stałe wpisała się w jesienny kalendarz wydarzeń kulinarnych w naszym mieście. Przyciąga nie tylko smakoszy ziemniaczanej potrawy, ale przede wszystkim tych, który chcą wesprzeć budowę Centrum Kształcenia i Wymiany Doświadczeń „Ekozofia Niepełnosprawnych”. Tegoroczna akcja pozwoliła zebrać 4379,91 zł.|n|
Informacja dotycząca plików cookies Strona korzysta z plików cookies w celu jej prawidłowego działania i realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Jeżeli wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, kliknij w przycisk "Rozumiem i akceptuję".